Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional (YTN) 2022 Online (Semakan Keputusan)

Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional (YTN) 2022 Online (Semakan Keputusan)|BILAKAH tarikh permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional tahun 2022 bakal dibuka? Perhatian buat anda yang berminat dan berkelayakan membuat permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional (YTN) tahun 2022 sebagai pinjaman pelajaran atau biasiswa. Untuk makluman, permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2022 dijangka dibuka secara online pada bulan Februari 2021 menerusi Portal Rasmi Yayasan Tenaga Nasional.

Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2020 Online

Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional (YTN) 2022 Online (Semakan Keputusan)

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan cara permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional beserta syarat kelayakan permohonan dan semakan keputusan:

Cara Permohonan Yayasan Tenaga Nasional (YTN) 2022 Online

1. Permohonan Biasiswa YTN bagi Program Asas & Ijazah di Luar Negara dan UNITEN boleh dibuat secara online di laman web https://ytn.tnb.com.my/.

2. Permohonan yang tidak menepati syarat yang ditetapkan, mengandungi maklumat yang tidak benar, tidak lengkap atau borang permohonan yang lewat diterima tidak akan dipertimbangkan.

Syarat Kelayakan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2022

Antara Syarat Kelayakan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional adalah seperti berikut:

1. Umur tidak melebihi 19 tahun untuk lepasan SPM manakala lepasan STPM pula calon berumur tidak melebihi 21 tahun.

2. Tiada ahli keluarga atau adik-beradik yang menerima tajaan YTN.

Semakan Keputusan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2022

*Akan dikemaskini

Maklumat Lanjut

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut berkaitan Biasiswa YTN, sila layari ke laman web YTN di https://ytn.tnb.com.my/ atau hubungi di talian 03-89247500.

Selamat membuat Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional tahun 2022 secara online! Semoga anda berjaya mendapat tawaran biasiswa YTN!

No comments

Powered by Blogger.