Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2021 Online

Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2021 Online|BILAKAH tarikh permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional tahun 2021 bakal dibuka? Perhatian buat anda yang berminat dan berkelayakan membuat permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional tahun 2021 sebagai pinjaman pelajaran atau biasiswa. Untuk makluman, permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2021 dijangka dibuka pada bulan Februari 2020 menerusi Portal Rasmi Yayasan Tenaga Nasional.

Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2020 Online

Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2021 Online

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan cara permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional beserta syarat kelayakan permohonan dan semakan keputusan:

Cara Permohonan Yayasan Tenaga Nasional 2021 Online

1. Permohonan Biasiswa YTN 2020 bagi Program Asas & Ijazah di Luar Negara dan UNITEN boleh dibuat secara online di laman web https://ytn.tnb.com.my/.

2. Permohonan yang tidak menepati syarat yang ditetapkan, mengandungi maklumat yang tidak benar, tidak lengkap atau borang permohonan yang lewat diterima tidak akan dipertimbangkan.

Syarat Kelayakan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 2021

Antara Syarat Kelayakan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional adalah seperti berikut:

1. Umur tidak melebihi 19 tahun untuk lepasan SPM manakala lepasan STPM pula calon berumur tidak melebihi 21 tahun.

2. Tiada ahli keluarga atau adik-beradik yang menerima tajaan YTN.

Maklumat Lanjut

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut, sila layari ke laman web YTN di https://ytn.tnb.com.my/ atau hubungi di talian 03-89247500.

Selamat membuat Permohonan Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional tahun 2021 secara online!

No comments

Powered by Blogger.