Contoh Tajuk Kerja Kursus Sejarah STPM 2024 (Jadual)

Contoh Tajuk Kerja Kursus Sejarah STPM 2024 (Jadual)|APAKAH tema atau tajuk Kerja Kursus Sejarah STPM bagi tahun 2024? Adakah anda calon bakal menduduki peperiksaan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) tahun 2024? Perhatian buat pelajar Tingkatan Enam (6) yang bakal mengambil mata pelajaran Sejarah dalam peperiksaan STPM 2024. Untuk makluman anda, calon diwajibkan melaksanakan Kerja Kursus Sejarah STPM 2024 (Kertas 4 - 940/4) mengikut masa dan syarat yang ditetapkan. Berikut dikongsikan Contoh Soalan Kerja Kursus Sejarah STPM 2024 buat rujukan pelajar.

Contoh Tajuk Kerja Kursus Sejarah STPM 2020 (Jadual)

Sedia maklum, setiap calon Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) sekolah kerajaan, sekolah bantuan kerajaan, sekolah swasta, dan calon persendirian individu wajib melaksanakan kerja kursus sebagai satu daripada komponen penilaian untuk semester 2. Kerja kursus bagi kertas Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) Sejarah STPM (940/4) merupakan salah satu komponen sukatan pelajaran Sejarah STPM (940).

Contoh Tajuk Kerja Kursus Sejarah STPM 2024 (Jadual)

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Contoh Soalan dan Tajuk Kerja Kursus Sejarah STPM 2024 beserta jadual yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

Tema Kerja Kursus Sejarah STPM 2024

1. Sediakan sebuah esei ilmiah yang panjangnya antara 2500 hingga 3000 patah perkataan berdasarkan satu daripada tema di bawah ini:

Tema 1: Sejarah tokoh
Tema 2: Sejarah pendidikan
Tema 3: Sejarah keselamatan/ ketenteraan
Tema 4: Sejarah kumpulan etnik/klan/suku kaum

Arahan Am dan Peringatan Penting Calon STPM

1. Tajuk kajian hendaklah dipilih daripada empat tema yang dit entukan oleh MPM. Calon dikehendaki membina tajuk kajian berdasarkan tema yang dipilih itu.

(b) Calon dikehendaki menyediakan kerja kursus dalam tempoh daripada bulan Januari hingga bulan Mac dan membentangkan kerja kursus pada bulan April.

(c) Masa yang diperuntukkan untuk pembentangan ialah 10 minit dan sesi soal jawab selama 5 minit.

Download Jadual Kerja Kursus Sejarah STPM 2024

Untuk maklumat lanjut berkaitan arahan dan peringatan kepada calon Kerja Kursus Sejarah STPM, sila muat turun Jadual Kerja Kursus Sejarah STPM 2024 dalam format PDF melalui pautan http://webmpm.mpm.edu.my/perisian/9404-2024/.

Semoga perkongsian Contoh dan Tema Kerja Kursus Sejarah STPM 2024 ini dijadikan panduan buat semua calon STPM!

No comments

Powered by Blogger.