Pendaftaran Calon Persendirian SPMU 2022 Online

Pendaftaran Calon Persendirian SPMU 2022 Online|BILAKAH tarikh pendaftaran calon persendirian SPM Ulangan tahun 2022 bakal dibuka? Perhatian buat pelajar yang ingin membuat pendaftaran calon persendirian SPM Ulangan (SPMU) tahun 2022. Menerusi Lembaga Peperiksaan (LP) Malaysia, pendaftaran calon persendirian SPMU 2022 dijangka boleh dibuat secara online pada bulan April 2022. Berikut dikongsikan Pendaftaran Calon Persendirian SPMU 2022 Online buat rujukan anda.

Pendaftaran Calon Persendirian SPMU 2020 Online

Sedia maklum, peperiksaan SPM Ulangan sesi Jun melibatkan maksimum 3 kertas subjek iaitu Bahasa Melayu, Sejarah dan Matematik yang bakal diadakan pada bulan Jun 2020. Manakala, pada sesi November 2020 akan diadakan sama seperti tarikh peperiksaan SPM tahun 2019.

Pendaftaran Calon Persendirian SPMU 2022 Online

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan tarikh pendaftaran calon persendirian SPM Ulangan termasuk cara daftar:


Tarikh Penting Pendaftaran Calon Persendirian SPMU 2022

◾Tarikh Dibuka: *Akan dikemaskini
◾Tarikh Ditutup: *Akan dikemaskini

Cara Pendaftaran Calon Persendirian SPMU 2022

A. Muat Turun Borang Pendaftaran Calon Persendirian SPMU

◾Borang pendaftaran calon persendirian SPMU boleh diperolehi di Sektor Penilaian dan Peperiksaan, Pejabat Pendidikan Negeri yang berdekatan.

◾Muat turun borang pendaftaran calon persendirian SPMU menerusi Portal Rasmi LPM seperti dibawah:
KLIK 👉 *Akan dikemaskini

B. Bayaran Pendaftaran SPMU

Jumlah pembayaran pendaftaran SPMU adalah seperti berikut:

👉 *Akan dikemaskini

C. Dokumen Penting Yang Diperlukan

1. Salinan Sijil SPM
2. Salinan Kad Pengenalan/ Pasport
3. Kad OKU/ Surat Akuan Doktor
4. 1 Sampul Surat Pos Ekspres dan 4 Keping Sampul Surat Bersetem

D. Pendaftaran SPMU Secara Online

1. Proses terakhir pemohon WAJIB mengisi borang permohonan secara online walaupun telah membuat permohonan secara manual di PPD atau JPN.

2. Pemohon perlu layari Aplikasi Pendaftaran SPMU secara atas talian (online) menerusi pautan seperti berikut:
KLIK 👉 https://spmu.moe.gov.my/daftar/

Info Penting

1. Tarikh akhir pendaftaran calon persendirian adalah bulan Mac. Sebarang permohonan lewat tidak akan dipertimbangkan.

2. Tiada had umur untuk menduduki peperiksaan SPM. Umur 16 tahun ke atas adalah layak untuk menduduki peperiksaan SPM.

Artikel Berkaitan:

👉 Jadual Peperiksaan SPM Ulangan

Selamat membuat Pendaftaran Calon Persendirian SPMU tahun 2022 secara online!

41 comments:

  1. Hi nak tanya, bolehkah kita nak repeat exam math sahaja?

    ReplyDelete
  2. Hi nak tanya, bolehkah kita repeat exam math only?

    ReplyDelete
  3. Hai bile boleh buat pendaftaran ya? Terima kasih

    ReplyDelete
  4. Last year ,nama sy ada tesenarai utk ambil spm 2019 ,tapi tida dpt ambil exam sbb masalah family , satu paper pun tida ambil , so this year 2020 , bole repeat exam ka tu?

    ReplyDelete
  5. untuk 2020 pendaftaran terbuka bila?

    ReplyDelete
  6. Kalau nk repeat bm sejarah bi bole ke ?

    ReplyDelete
  7. saya nak repeat Bm dan Bi boleh ke? tahun alhir ambik spm 2010

    ReplyDelete
  8. boleh bagi link untuk repeat subjek bi?

    ReplyDelete
  9. Saya nah repeat bahasa melayu matematik dan bahasa inggiris

    ReplyDelete
  10. saya ada isi online , lpstu ada nk kena hntr senarai semak dll tu kt ppd .sy nk tnye sy semdiri ker yg nk kena hantar ke ppd utk pengesahan atau bleh wakil jer?

    ReplyDelete
  11. Kalau saya Lupa nombor permohonan saya macam mana

    ReplyDelete
  12. Bagaimanakah Cara untuk mengulang exam pada bulan November 2020 biologi n kimia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti awak pon tk boleh daftar utk paper lain kan mase bln 3 tu?

      Delete
  13. Bilakah tarikh pendaftaran SPM Ulangan 2021?

    ReplyDelete
  14. kalau kite daftar spmu di negeri lain boleh ke? Mohon pencerahan

    ReplyDelete
  15. Kalau nak amek spmu di negeri lain boleh ke?

    ReplyDelete
  16. Hi nak tanya bila tarikh pendaftaran spmu bagi sesi 2021?

    ReplyDelete
  17. bila tarikh daftar spmu 2021 ya?

    ReplyDelete
  18. bila tarikh daftr spmu 2021?

    ReplyDelete
  19. tumpang tanya , bila last tarikh memohon spmu 2021 ?

    ReplyDelete
  20. Bila tarikh daftar spmu 2021

    ReplyDelete
  21. Kelas tambahan online BM pasti lulus. Whatsaap cikgu Nur 0184001060

    ReplyDelete
  22. kalau nak ambil spmu math sahaja utk tahun 2021 bila terikh daftar ya ?

    ReplyDelete
  23. bila tarikh daftar spmu 2021

    ReplyDelete
  24. Bila registration untuk spmu 2021?

    ReplyDelete
  25. Boleh saya nak repeat sjrah , bm
    maths..

    ReplyDelete
  26. hai,boleh tak calon spm 2019 nak ulang spm ada tahun 2021?

    ReplyDelete
  27. Lama juga Dikemaskini ni. Giving me anxiety about whether or not will the website kena update by the admin.

    ReplyDelete
  28. Yang tak pernah amik spm boleh mohon tak

    ReplyDelete
  29. Saya tak pernah amik spm..boleh memohon tak

    ReplyDelete
  30. Hi nak tanya mcm mna nak daftar spm untuk 2021(form 5) bukann pelajar tahun 2020(form5)

    ReplyDelete
  31. macam mana daftar spm ulangan 2021

    ReplyDelete
  32. Hi blh ke kita nk repeat exam sejarah

    ReplyDelete
  33. SALAM BILA KAH BOLEH UNTUK MENDAFTAR PEPERIKSA ULANGA BAGI 2022

    ReplyDelete
  34. assalamauikumsalam ,saya pekak bisu langsung bahasa isyarat sebabkan saya tidak boleh bercakap dan tdak boleh perdengaran,bagaimana saya buatkan daftar untuk spm sendiri kepada 2022 tahun.

    ReplyDelete
  35. Memang kena bayar denda ke bila dh dftr lebih dripda 26.6.2021? Kenapa denda bnyk sgt...paper tk smpai rm50 pun..sedih lah mcmni...

    ReplyDelete
  36. Hi Asslamualaikum nak tanye kalau mcam sya dulu wajib lulus bm dan sejarah untuk dpat sijil SPM jadi sya kene ambik dua itu sahaja atau kene ambik semua untuk dpt kan sijil SPM ?

    ReplyDelete
  37. Hi Asslamualaikum nak tanye kalau mcam sya dulu wajib lulus bm dan sejarah untuk dpat sijil SPM jadi sya kene ambik dua itu sahaja atau kene ambik semua untuk dpt kan sijil SPM ?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.