Syarat Kemasukan Politeknik 2020 Terkini

Syarat Kemasukan Politeknik 2020 Terkini|ANDA calon lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) bagi tahun 2019? Apakah syarat terkini kemasukan ke Politeknik KPM? Panduan buat anda yang berminat dan berkelayakan melanjutkan pengajian ke Politeknik Premier/ Konvensional dan Metro di seluruh Malaysia. Untuk makluman anda, kini semakan syarat kemasukan Politeknik boleh dibuat secara online melalui aplikasi e-Semak Politeknik.

Syarat Kemasukan Politeknik 2019 Terkini

Permohonan kemasukan ke Politeknik sesi 2019 bakal dibuka secara online pada 25 Februari 2019 hingga 2 April 2019. Sedia maklum, terdapat TIGA jenis Politeknik di Malaysia iaitu Politeknik Premier, Politeknik Konvensional dan Politeknik METrO.

Syarat Kemasukan Politeknik 2020 Terkini

Berikut dikongsikan maklumat yang  berkaitan cara atau panduan semakan syarat terkini kemasukan Politeknik secara online:

Cara Semakan Syarat Kemasukan Politeknik 2020 Online

1. Pemohon perlu layari Aplikasi Semak
    Syarat Kemasukan Politeknik secara
    online melalui pautan seperti berikut:
KLIK 👉 e-Semak Politeknik

2. Masukkan No. Kad Pengenalan tanpa
    simbol dash (-)

3. Kemudian, masukkan Subjek 
    Matapelajaran dan Gred SPM anda.

4. Selepas itu, klik pada butang 'SEMAK'
    dan maklumat akan dipaparkan di
    screen.

Syarat Kemasukan Politeknik 2019 Terkini

Maklumat Lanjut

Bagi calon yang ingin memasuki UA dan juga UITM, semakan syarat kemasukan boleh disemak melalui sistem semakan seperti berikut:

👉 Sistem Selangkah UITM
👉 iMASCU UPU

Semoga perkongsian Semakan Syarat Kemasukan Politeknik e-Semak ini dapat membantu dan memudahkan pelajar membuat semakan syarat kelayakan kemasukan Politeknik!

No comments

Powered by Blogger.